La traduction du Français en d’autres langues présente de nombreuses erreurs, merci de m’ excuser!

Presentatie van de Artiest,

 

"Mijn naam is Pagès Jean-Marc, artiest beeldhouwer, schilder, en producent van numerieke tabellen (ontstaan in 1951 in Nîmes).

Mijn artistieke activiteiten worden door verschillende stijlen, eigentijdse vorm gekenmerkt die meer mijn persoonlijkheid uitspreekt en die zich door zijn originaliteit wordt vertegenwoordigd onder meer door de beeldhouwwerken op steen van Lens onderscheidt die ik (voorbeelden Siamoises of Dionysos en anderen) onder driehoekige vormen nabij cubisme heb geproduceerd, zelfs wanneer dat niet dergelijk is, vernieuwen zij inzake stijl.

U zult de abstracte beeldhouwwerken opmerken die uit denkbeeldig van het moment... putten en die zich onder menselijke of dierlijke vormen belichamen waar de barrière van de tijd en de ruimte zonder taboe... wordt overschreden

Het onderzoek van de abstractie kan niet aan de kennis van de top en de onderkant noch van de gewone orde van de dingen lijden die structuur de materie en de discipline!

De abstractie is een vorm van pauze van de geest, maar natuurlijk a priori zijn eerste aspect de lijn onsamenhangend zijn lijken, mijn abstracte beeldhouwwerken niets van ander dan een van de belichaamde vormen.

Het werk van het hout zoals die van de steen en het marmer, zijn slechts de verlenging van mijn beroep van oorsprong (ébéniste). De kunst van het mozaïek en de verf zijn voor mij slechts de normale koers van de dingen om meer originaliteit te creëren.

 

De opening van de geest die per plastische definitie, door zijn rijkdom is geeft ons sinds de bodem leeftijden (pléiade van bouw en artistieke opvattingen), hetgeen anoblie onze mensheid, ik me in dit XXIème eeuw door numerieke werken uitspreek, die de tabellen zowel in klassiek als in de tijdgenoot vernieuwen; Het was voor mij een echte openbaring (er zijn enkele jaren) wanneer ik een wijze "elk nieuws" gebruikte om deze numerieke tabellen te produceren, hetgeen niet tot nu toe (op deze wijze)werd gedaan, de gevolgen die ze vergezellen zijn geen nieuwigheid maar bieden meer vooruitzicht aan aan deze laatsten, mijn plaats op netto in aanwezig een zekere hoeveelheid.

Ik acht het wenselijk dat u zult waarderen.

De presentatie van mijn numerieke werken heeft ten doel een ` uiteen te zetten vormt nieuws van verf..., bovendien hebben aan deze originele tabellen niet gebrek creativiteit, evengoed in hun eigentijdse vorm als klassiek, zien eveneens abstract.

Gemaakt kleuren op monitor van deze numerieke tabellen geeft de volledigheid die in de verandering van de tonaliteiten en de gevolgen van diepte wordt beoogd!

Ik wens de bezoekers dat voor de eerste keer deze numerieke beelden op mijn plaats van de nieuwsgierigheid van de verbazing kijk zelfs van het plezier te zien.